Betting online

Att betta på nätet är inte så svårt, det gäller bara att man har ett konto på en spelsajt. Därefter så kan man välja att följa olika speltips på sajten, eller ta del av tips från andra ställen. Ett exempel på en bra sajt för speltips är hos betting.se som erbjuder speltips från flera olika sporter. Det finns flera andra sajter med bra tips som man kan få tag på genom en enkel sökning på nätet.

Betting på nätet har ökat markant under 2000-talet. Bara sedan 2010 så har det gått upp rejält, även Svenska Spel som har monopol på betting i Sverige, har en stor webbplats för spel. Alla spelbolag vill ha det lättillgängligt och att man ska kunna spela var man vill och när man vill. Förr var man tvungen att söka upp ett spelombud och fylla i en fysisk kupong för att kunna betta. Idag kan man sitta på bussen eller på arenan och följa en match, och samtidigt lägga sin bets.

Internet har också gjort att svenska spelare kan ta del av fler spelsajter än bara Svenska Spel. Det har också gjort att utbudet av sporter att betta på har ökat. Via licenser på till exempel Malta så kan spelbolag som Betsson, Leo Vegas eller Unibet erbjuda svenska spelare att betta på sport. Allt tack vare internet.

Hitta en bra spelsajt

Det första man ska tänka på är att hitta en bra spelsajt att betta på. Via bettingforum eller andra sajter så kan man hitta jämförelser för att se vilken sajt som erbjuder det man vill ha. Många vill gärna att sajten ska erbjuda en rejäl välkomstbonus. Detta gör att man snabbt kan få en större spelkassa. 100% matchningsbonus är inte ovanligt. Det betyder att om man sätter in 500 kronor så får man 500 spänn till i bonus. Då har man helt plötsligt 1000 kronor i sin spelkassa.

När man ska hitta sin spelsajt så bör man också titta efter spelutbud. En del större sajter erbjuder både sportsbetting, casino och poker. Andra har delat upp dessa i separata sajter. Fördelen med de större är att man kan testa på annat än bara betting, med hjälp av sin spelkassa. Kanske vill man testa lite Black Jack eller Roulette som variation till sin sportsbetting. Det man också vill ha är live odds med stort utbud. Många sajter erbjuder live streaming av matcher och live betting varje dag. Dessutom så vill man ha svensk support på sajten om det skulle uppstå något problem.

Hästsports betting

Teori och praktik inom betting

Det går att diskutera om bettingspel är tur eller skicklighet, men de flesta insatta menar att det finns ett stort mått av skicklighet inom betting. Man behöver kunna göra rimliga bedömningar och förutse eventuella scenarion. Detta kan man inte göra med bara tur, det krävs både erfarenhet och kunskap. För att kunna bedöma spelvärdet på matcher så behöver man kunskap kring hur odds och betting fungerar. Man behöver också förståelse för vilka sajter man ska spela på och när.

Allt handlar om att minimera risker och maximera utdelning. För att kunna skaffa sig erfarenhet så krävs det att man testar sig fram. Man kan få en hel del tips på bettingforum och andra sajter, men för att göra egna bedömningar och sätta egna odds så krävs erfarenhet. Så för att sammanfatta teori och praktik inom betting så krävs det praktik för att skapa egna teorier. Ju mer man spelar, desto mer utfall kommer man att vara med om. Ju fler utfall man har varit med om, desto större chans att man känner igen situationer och vet hur man ska betta nästa gång.

Statistiken ljuger aldrig, eller?

En viktig parameter inom betting är statistik. Att förstå när statistiken är viktig, och när den kanske spelar mindre roll. Ett exempel på när statistik spelar mindre roll är på ett derby i fotboll till exempel Djurgården mot AIK. I dessa matcher så spelar mycket annat in än bara tabellplacering och form. Spelarna får en helt annan yttre press på sig från fans och media. Därför kan ett topplag helt plötsligt förlora mot ett bottenlag.

Derbyn är svåra att förutse, därför kan man spela andra spel än vinnarspel. Kanske satsar man på över/under antal mål eller hörnor istället för vilket lag som ska vinna matchen. Ett exempel när man ska kolla på statistiken så är det hemmamatcher och bortamatcher. I den svenska högsta serien Allsvenskan så är det ofta många lag som är starka på hemmaplan. Det kan bero på flera saker, till exempel resor eller planens underlag. Flera allsvenska lag spelar sina hemmamatcher på konstgräs. Möter man då ett lag som har naturgräs på sin hemmaplan så har man ju en stor fördel.

Detsamma gäller ju när man sedan spelar borta mot samma lag. Då är man kanske inte van vid naturgräs, vilket gör att det andra laget då har större fördel. I de stora europeiska ligorna så brukar topplagen som Barcelona eller PSG förlora max 2-3 matcher per säsong. Av dessa matcher så är det sällan hemmamatcher man förlorar. Då gäller det att titta på oddsen och se om det finns något spelvärde.

Är oddset under 1.10 så kanske risken är större än vinsten. Får man dock 1.25 i odds så kan det helt plötsligt vara spelvärt. 1.25 är trots allt 25% tillbaka på det man satsar, det kan locka en del spelare. Så använd statistik på rätt sätt och vid rätt matcher, då ljuger den sällan.