Riskfria bettingspel

Det som menas med riskfria spel är när man kan betta på en match och inte riskera sina ”egna” pengar. Erbjudanden kring riskfria spel kan låta för bra för att vara sant, och det är det ibland. Vissa sajter utnyttjar spelares okunskap och ovilja att läsa långa beskrivningar av villkoren för riskfria spel. Detta gör att man ibland kan känna sig lite lurad, men egentligen så har spelbolaget meddelat villkoren i förväg. Det finns flera typer av ”riskfria spel”. Här kommer några exempel:

Gratisbet

Ett gratisbet är ett bet där man inte betalar något, men det är inget man får gratis. På de flesta sajterna så krävs det att man är medlem och har ”tjänat” ihop lojalitetspoäng för att få gratisbet. Ofta ligger de på mellan 30-50 kronor och om man förlorar så händer inget med ens egen spelkassa. Vinner man så är det dock ett skönt tillskott till kassan. Den största fördelen med gratisbet är att man kan ”chansa” lite mer med pengar som man ändå inte har. Man kan då satsa på lite mer vågade matcher med högre odds.

Vid enstaka tillfällen så kan gratisbet erbjudas som lockvara för att få nya medlemmar till en spelsajt online. Erbjudanden som ”Bli medlem hos oss och få 50 kronor gratis att spela för”. Här gäller det också att kolla upp villkoren så att det inte är en massa omsättningskrav på erbjudandet.

Pengarna tillbaka

En annan typ av riskfria spel är pengarna tillbaka. Nätspelbolaget erbjuder att man ska sätta in minst 100 kronor och spela på att Sverige vinner en landskamp. Som lockbete så erbjuds man pengarna tillbaka om inte Sverige vinner. Detta är en kampanj som lockar nya spelare till en spelsajt. För att kunna få pengarna tillbaka så måste man alltså både bli medlem och sätta in egna pengar på sajten. Det är ju ett ok erbjudande om man ändå hade tänkt bli medlem på en sajt.

Om man inte är en spelare som vill fortsätta spela och är intresserad av bettingspelet så kanske medlemskapet känns onödigt. Pengarna man satt in är ju låsta till kontot, och i många fall så får man utöver det riskfria spelet även en insättningsbonus. Därför fastnar pengarna på spelkontot tills man har uppnått omsättningskraven.

Riskfria spel

Oddsboost

Oddsboost kan användas för att locka nya spelare eller för att ge medlemmar ett bra medlemserbjudande. Det fungerar så att spelbolaget väljer ut ett bettingspel, en match som många är intresserad av. Om Sverige spelar fotbolls VM mot Mexiko så kanske Sverige har 1.90 eller 2.25 i odds på att vinna matchen. Spelbolaget väljer då att chockhöja oddset till 15 eller 20 gånger pengarna på svensk vinst. Detta gör man ofta med villkoret att man inte får satsa mer än 500 kronor.

Dessutom så får man kolla upp om erbjudandet gäller bara nya eller även befintliga medlemmar. Spelbolagets idé är ju här att man lockar nya spelare till sitt bolag och att man vet att de insatta pengarna blir kvar på spelkontot tills dess att omsättningskraven är uppfyllda. Det gäller det absolut flesta spelsajter. En del sajter har omsättningsfria oddsboost, och kan man hitta dem så är de riktigt fördelaktiga.

Bonuspengar

Om man ser insättning på ett spelkonto som en utgift för underhållning, så kan man se bonusen som en gratispeng från spelbolaget, Ska man spela under längre tid och bygga upp en bra stabil spelkassa så kan bonusen vara ett riskfritt spel. Det finns flera namn på bonusar när man startar konto på spelsajter. Insättningsbonus, matchningsbonus eller välkomstbonus är några av dem. Poängen är att de ofta har en procentsats och en summa som visar bonusens storlek.

”Vi matchar din insättning med 200% upp till 1000 kronor”, skulle kunna vara ett erbjudande. Betydelsen av det är att om man sätter in 1000 kronor så får man 200% till insatt på sitt spelkonto, alltså har man 3000 kronor att spela för på bettingsajten på nätet. Ofta krävs det i dessa fall mellan 8-40 gånger omsättning av bonusen för att kunna plocka ut vinstpengar. Är man en spelare som tänkt hålla på länge så är detta inget problem. Ska man då tänka riskfria bettingspel så får man i detta fall 2000 kronor att spela för, som man inte har satt in. Det är riskfritt om något.

Spelbolagens idé

Man ska förstå att alla dessa lockbeten och fina erbjudanden finns där för att få fler spelare till bolagen. Ju fler spelare man har, desto mer pengar kan man få in. Många tänker att det är enkla vinstpengar när man ser erbjudanden om riskfria spel, men så är sällan fallen. Spelen kan vara riskfria, men man måste oftast sätta in pengar som sedan blir kvar på spelkonton. Har man bara uthållighet och jobbar långsiktigt så kan riskfria spel vara riktigt bra och positivt.

Det är dock ingenting för dem som bara vill lägga ett engångsspel på en landskamp i fotboll. Ska man göra ett sådant engångsspel, så bör man välja Svenska Spel, som inte har några bonussystem eller riskfria spel. Marknaden utvecklas dock hela tiden och spelbolagen ser nya chanser att visa sig bättre än sina konkurrenter. I framtiden kanske det dyker upp andra former av riskfria spel, men i dagsläget så ser det ut på detta sätt. Tipset är att alltid läsa villkoren grundligt, då vet man vad som gäller.